Lola

Na 3 jaar met onze eerste boot (Ollie) de grachten van Groningen op te zijn geweest vonden we het tijd voor een grote zus. We kregen steeds meer aanvragen voor vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes, familiedagen of vrienden- en vriendinnengroepen van meer dan 12 personen. Daarom hebben we in de nazomer van 2018 besloten om te gaan uitbreiden.

Het zoeken naar een geschikte boot was nog niet zo makkelijk. Via een bedrijf uit Leiden werd uiteindelijk een reddingssloep (ja, zo’n knaloranje boot die vaak aan de zijkant van grote boten hangt) van een oud vrachtschip geïmporteerd uit het buitenland. Het vrachtschip, dat de naam Thea K droeg, lag in Turkije om gesloopt te worden en daardoor kwamen er 2 sloepen beschikbaar. Deze sloepen hebben ruim 30 jaar aan het vrachtschip gehangen en hebben alle wereldzeeën gezien. We weten over het vrachtschip dat het in 1986 gebouwd is in Japan en onder de Panamese vlag heeft gevaren onder de namen Garnet Star, Dorothea en als laatste Thea K. Een sloep met een leuk verhaal dus!

Op 6 september kwam de reddingssloep aan in Groningen en is het een loods ingereden om aan de grote renovatie te kunnen beginnen. We hebben al eerder met dit bijltje gehakt bij de renovatie van Ollie, dus we wisten wat ons te doen stond; de sloep in de wintermaanden omtoveren tot luxe sloep met comfortabele gestoffeerde banken, een bar en muziekinstallatie. Daarnaast moet het geheel natuurlijk voldoen aan de laatste veiligheidseisen en heeft het alle certificaten en keurmerken die nodig zijn om als rondvaartboot te mogen varen.

Lola kan groepen van 20 personen + een schipper van Grachtenboot Groningen tegelijk ontvangen. Op deze boot laten we jou met je gezelschap graag de grachten van Groningen zien onder het genot van een hapje, drankje of meer! Huur jij onze nieuwste boot en verras je daarmee je gezelschap met het leukste uitje van Groningen?

Foto's van Lola

Lola
Lola
Lola
Lola
Lola
Lola
Lola
Lola
Lola
WhatsApp